T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / BEYŞEHİR - Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Haberler

Haz

2021- 2022 Eğitim  Öğretim yılı okulumuz mezuniyet törenimize katılım sağlayan öğretmenlerimize  ve velilerimize  teşekkür  ediyoruz. Mezun öğrencilerimizle  geçirdiğimiz güzel yılları gururla anarken  bundan sonraki hayatlarında mutlu bir gelecek diliyoruz.

Haz

Okulumuz 5. Geleneksel Sergi ve Kermes Etkinligimizde emeği geçen öğretmenlerimize, velilerimize, okul idaremize ve  katılım sağlayan herkese gönülden  teşekkür  ediyoruz.

May

Okulumuz öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizle Karatay Hayvanat bahçesini ziyaret ettik. Eğlenceli ve mutlu günün  ardından  geriye kalan kareler.

May

"10-16 Mayıs Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında okulumuzda Asker Uğurlama Programı gerçekleşti. 

Etkinliğe katılarak öğrencilerimizin bu mutlu ve gururlu gününde onları yalnız bırakmayan ; Beyşehir Belediye Başkanı  Adil Bayındır'a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Musa Konuk'a,Ak Parti Beyşehir İlçe Başkan vekili Mehmet Ekiz'e, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık'a, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhlis Bülbül'e, bizim için canlarını hiçe sayan kıymetli gazilerimize ve dernek başkanımıza, protokolün değerli üyeleri ve tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.

May

Nis

OTİZM İLE İLGİLİ KISA BİR KAÇ BİLGİ;

 Otizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel farklılıktır. Otizmin, beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı düşünülmektedir.

Bugün, otizm spektrum bozukluğuna neyin neden olduğu bilinmemekle birlikte genetik temelli olduğuna ilişkin bulgular vardır. Ancak hangi gen ya da genlerin sorumlu olduğu henüz bilinmemektedir. Çevresel faktörlerin de otizme yol açabildiğine ilişkin görüşler vardır. Hem genetik temellerin hem de çevresel faktörlerin etkileri üzerine çok sayıda araştırma yapılmaktadır.

 

 Otizmin çocuk yetiştirme özellikleriyle ya da ailenin ekonomik koşullarıyla hiçbir ilişkisi yoktur; bu nedenle otizm spektrum bozukluğunu her çeşit toplumda, farklı coğrafyalarda, ırkta ve ailede rastlanmaktadır.

 

OTİZMİ FARK ET!

  • Başkalarıyla göz teması kurmuyorsa,
  • İsmini söylediğinizde bakmıyorsa,
  • Söyleneni işitmiyor gibi davranıyorsa,
  • Parmağıyla istediği şeyi göstermiyorsa,
  • Oyuncaklarla oynamayı bilmiyorsa,
  • Akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermiyorsa,
  • Bazı sözleri tekrar tekrar ve ilişkisiz ortamlarda söylüyorsa,
  • Konuşmada akranlarının gerisinde kalmışsa,
  • Sallanmak, çırpınmak gibi garip hareketleri varsa,
  • aşırı hareketli, hep kendi bildiğince davranıyorsa,
  • Gözleri bir şeye takılıp kalıyorsa,
  • Bazı eşyaları döndürmek, sıraya dizmek gibi sıra dışı hareketler yapıyorsa,
  • Günlük yaşamındaki düzen değişikliklerine aşırı tepki veriyorsa,

Otizm açısından değerlendirme yapmak gerekir. Erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte, gelişim sağlanabilmekte, büyük ilerleme kaydedilmekte ve hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmayabilmektedir.

Mrt

Mrt

21 MART DOWN SENDROMLULAR FARKINDALIK GÜNÜNDE OKULUMUZU, VELİLERİMİZİ VE ÖĞRENCİLERİMİZİ HATIRLAYAN AK PARTİ İLÇE TEMZİLCİSİ RECEP ELKİN VE İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKANI GÜLŞAH BAHÇECİ'YE  TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Mrt

Down Sendromlu çocuk hakkından en büyük yanılgı hastalık algısıdır. Genel yargının aksine Down Sendromu bir hastalık değil, farklılıktır. En basit tanımıyla Down Sendromu çocuğunuzun vücudundaki hücrelerin 46 yerine fazladan bir kromozoma, yani 47 kromozoma sahip olmasıdır. Down Sendromu bir hastalık değil genetik bir farklılıktır. Bu farkındalık gününün 21 Mart tarihinde kutlanıyor olma sebebi oluşan genetik değişimin 21. kromozom üzerinde gerçekleşiyor olmasıdır. 21 Mart, Birleşmiş Milletler'in 10 Kasım 2011 kararıyla Dünya Down Sendromu Günü olarak kabul edilir. Bu nedenle de 21 Mart, tüm dünyada Down Sendromu hakkında toplumsal farkındalık yaratmak, Down Sendromlu bireylerin ayrımcılığa, ön yargıya maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkati çekmek, çalışma imkanı ve iş sahalarının artırılması amaçlanır

Ock

Uzun bir uzaktan eğitim süreci ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı Eylül ayı itibariyle başlamış olduğumuz yüz yüze eğitimi başarıyla tamamlamış olmaktan mutluluk duyuyoruz. 2. dönemin de yüz yüze sürdürülmesini temenni ediyoruz. Tüm personelimize ve öğrencilerimize iyi tatiller, sağlıklı günler diliyoruz.

Ock

Beyşehir KOMEK Saç Tasarım ve Bakım Kursu katılımcılarının gönüllü olarak okulumuz kız ve erkek öğrencilerine gerçekleştirdikleri saç bakım hizmetleri için teşekkür ederiz.

Ock

Ocak ayının bu soğuk geçen günlerinde okulumuza sucuk ekmek ikramında bulunan ve bizleri ziyaret eden Beyşehir Belediye Başkanımız  Adil Bayındır'a teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzun her yıl düzenlemiş olduğu "C Vitamini Şenliği" pandemi süreci nedeyli 1 yıl aradan sonra yeniden hijyen kurallarına dikkat edilerek kutlandı.

Ock

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLAMA PROGRAMI

Kas

GÖZLEME GÜNÜ

Okulumuz velilerinin ve öğretmenlerimizin iş birliği ile hazılanan gözlemeler tüm okula ikram edildi.